Sivut

maanantai 13. huhtikuuta 2015

Luku 48: Aikuistumisen merkkejä

Pääsiäisenä käytiin Taikan kanssa pohjoisessa lomailemassa. Matkattiin meille tyyppillisellä tavalla eli monen pysähdyksen taktiikalla. Käytiin ilahduttamassa usemapaa taloa reissun aikana.

Yleensä, kun mennään Taikan kanssa kyläilemään sellaiseen taloon, missä ollaan vierailtu pikkupentuaikana useamman kerran, meno on aluksi riehakasta, kun neiti on niiiiin innoissaan. Tätä kestää yleensä muutaman minuutin ja sitten tilanne rauhoittuu.

Viimeksi tehdyn reissun aikana huomattavissa oli kuitenkin aikuistumisen merkkejä. Innoissaan oltiin edelleen, mutta nyt riehakasvaihe kestää vain hetken eikä ole läheskään niin riehakas kuin aiemmin. Taika siis käyttäytyi jo ihan kuin aikuinen koira!

No mutta minähän olen jo iso tyttö!

Toinen aikuistumisen merkki on huomattavissa hihnalenkillä käytäessä. Taikalle tuli jossain vaiheessa takapakkia hihnakäyttäytymisessä - ko ei vaan malta kävellä nätisti. Tiedän, että Taika tietää, mitä häneltä toivotaan, koska on osannut tämän taidon aikaisemminkin. Jostain syystä neitiä ei vaan ole huvittanut kävellä nätisti ja korvatkin ovat olleet lähinnä koristeena.

Päätin siis ottaa hihnaopettelussakin takapakkia eli taskut pullolleen ruokanappuloita ja aloitetaan 'alusta' tämä opettelu. Voi kuinka ihanaa on kerranki todeta, että löysin itse ratkaisun ongelmaamme! Työtähän tämä vielä vaatii molemmilta sillä niin koira kuin omistajakin ovat kärsimättömiä tapauksia ;)

"Herkut on se avainsana.
Pitää olla jotain, minkä vuoksi
totteleminen olisi minulle kannattavaa"

Käyhän se työstä, kun pitää kokoajan kehua ja palkita kun menee hyvin, pysähtyä kun koira päättää sinkoilla miten sattuu ja odottaa, että se taas kuuntelee ennen kuin jatketaan matkaa. Kaikki tämä pitää tietysti tehdä siten, ettei itse hermostu. Jos ite menettää malttinsa, on turha pyytää, että koira jaksaisi keskittyä ja tekisi kuten tahdot.

Tätä harjoittelua jatketaan ja tehdään joka lenkillä. Nameja menee vielä niin paljon, että menekki pitää ottaa huomioon aamu/ilta ruuan yhteydessä. Jospa tämä tästä kuluvan vuoden aikana helpottuis, kun jaksetaan vaan harjoitella.. :)

Lopuksi vielä appiukon ottamia kuvia rinsessasta:



"Give me  5"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun pistäydyit blogissani! Kommentit ovat aina mukava lisä, kiitos :)