Sivut

Taika

Kuva: Sirpa Siik
Rotu: Shetlanninlammaskoira
Sukupuoli: Narttu
Väri: Soopeli valkoisin merkein
Koko: 36,5 cm

Virallinen nimi: Amor'jade Hooray I'm A Deligh
Syntynyt: 15.3.2014
Emä: JV-13 Amor'jade Diamond Or Dynamite *Didi*
Isä: Mva Nice Try Dazzling Duff *Duffy*

Sisarukset:
Lt JV-15 Amor'jade Hooray I'm Dazzling *Boss*
Amor'jade Hooray I'm Dynamite *Alvin*
Amor'jade Hooray I'm A Dreamer *Haley*
Amor'jade Hooray I'm Diamond *Haze*
Amor'jade Hooray I'm Magical *Dana*

Kasvattaja: Marjo Kuivala (kennel Amor'jade)

Kuva: Sirpa Siik

Terveys

Kyynärnivel: 1/1
Lonkkanivel: B/B
Silmätutkimus: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Polvilumpiolux.med: 0/0

Terveystarkastus tehty kesäkuussa 2015.

Esittely

Taika on energinen, iloinen ja aina toimintavalmis shelttineiti. Pentuna Taika oli rasavilli tapaus keksien milloin mitäkin viihdykettä. Monta tuntia sata lasissa mentyään kaatui suorilta jaloilta unille ja herätessään jatkoi siitä mihin leikit ennen unia jäi.

Vaikka ikä on jo rahtusen tuonut rauhallisuutta ja viisautta tämänkin koiran päähän, en usko että Taikasta koskaan tulee mitään sohvaperunaa. Sehän ei haittaa, sillä Taika pitää huolen ettei myöskään omistajan ahteri liimaudu liian tiukasti sohvan pohjalle!

Taikan kanssa harrastetaan normi kotikoiran elon lisäksi näyttelyitä ja agilityä. Näyttelyissä käydään 4-5 kertaa vuodessa ja siellä ollaan yleensä erinomaisia. Parhain sijoitus on tähän mennessä tullut Oulu kv:ssa 2017. Oltiin silloin PN3 ja saatiin myös vara-sert ja vara-cacib.

Agilityä treenataan kerran viikossa kouluttajan ohjauksessa. Viralliset kisatkin on korkattu tammikuussa 2018, mutta toistaiseksi ollaan vielä ilman tuloksia. Mulla ei ole sen isompia tavoitteita kisaamisen suhteen. Käydään kun keritään ja harrastetaan niin kauna kuin siitä nautitaan.

Taika on minun ensimmäinen koira ja mitä enemmän meille tulee yhteisiä kilometrejä mittariin, sitä enemmän Taika tuntuu toimivan minun ajatuksen jatkeena. Nykyään ei tarvitse kuin ajatella lenkille lähtöä, niin koira on jo eteisessä menossa.

Taika on opettanut mulle kärsivällisyyttä ja hetkessä elämistä. Taika saa minut iloiseksi joka päivä olemalla oma hölmö itsensä. Ihana ja niin rakas Taikani 💗

Kuva: Sirpa Saari


2 kommenttia:

  1. Hei, uteliaisuudesta kysyn että vaikuttaako nuo 1/1 kyynäreet agilityn harrastamiseen Taikan kanssa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua viisaammat ja kokeneemmat koira/agility ihmiset ovat sanoneet, että ei vaikuta mitenkään. Kyynärissä on niin pieni muutos siihen toivottuun täydelliseen kyynärään, että hyvin uskaltaa harrastaa. Jos ois huonommat niin sitten en ehkä ite harrastais, ainakaan kilpailu mielessä.

      Poista

Kiva kun pistäydyit blogissani! Kommentit ovat aina mukava lisä, kiitos :)