Sivut

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Luku 21: Unirytmit sään mukaan?

Kuten olen jo aiemmin maininnut, Taika on aamuvirkku yksilö eli normi rytmi on ollut, että yhdeksän/kymmenen aikaan yöunille ja sitten aamulla viimeistään kuudelta ylös. Liekö sitte johtuu helteistä vai mistä, mutta yöunet on jääneet lyhyiksi viime viikkoina. Taika laittaa nukkumaan samaan aikaan kuin ennenkin, mutta herättää yleensä viiden aikaan ja tahtoo pihalle (hyppii sänkyä vasten ja ukisee). Pihalla ei välttämättä heti kiinnosta tarpeita tehdä vaan Taika on onnesta soikeana kun heräsin ylös ja haluaa rakkautta osaksensa.

Meillä menee yleensä puoli tuntia ulkosalla, että saadaan tarpeet tehtyä. Olen tehnyt myös niin, että tarpeet tehdään ennen hellyyshetkeä ja sitten mennään sisälle jatkamaan unia, mutta eihän siitä yleensä mitään tule: Taikalla on tylsää ja tahtoo leikkikaverin. :D

Jospa tämä unirytmi tästä vielä tasottuis - viimeistään syksyllä kun ilmat viilenee? Päivät on ollu niin lämpimiä, että alkaa virta loppuun ajoittain jopa meidän neidistä! Viikon päästä meillä alkaa 3 viikon loma, jospa sen aikana saatais yöunet venytettyä edes sinne aamu kuuteen :)

Mutta se niistä unihöpötyksistä - koska päivät on alkanu aikasin, ollaan ehditty touhuta kaiken näköistä:

Nautittu helteistä ja saniaisten suomasta varjosta..

opeteltu agilityn alkeita putkella..

juostu naapurin ossin kanssa..

käyty markkinoilla ihmettelemässä väen paljoutta..

ja käyty uimassa! 

Tai ainakin melkein käytiin uimassa - meri oli niin suuri ja pelottava, ettei Taika uskaltanut mennä syvemmällä kuin mitä yllä näkyy. Ehkä ensi kerralla rohkeus riittää uimiseenkin asti, nyt nautittiin vaan isossa 'vesikupissa' räpimisestä ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun pistäydyit blogissani! Kommentit ovat aina mukava lisä, kiitos :)