Sivut

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Luku 30: Fiksu pentu

Maanantaina aloitettiin Taikan kanssa pentukurssi, jossa opetellaan arjessa tarvittavaa tottelevaisuutta ja harjoitellaan mm. kohtaamisia, tervehtimisiä, temppuja ja agilityä. Harmillisesti piti käydä kursilla ilman Taikaa sillä meän vauva ei ole enää niin vauva - alle 7 kuukautta vanhalla Taikalla  on alkanu eka juoksu!

Tämän sain todeta sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä, kun Taikalla oli vatta löysällä ja pääsin maton ja koiran takamuksen pesuun. Siinä, kun koiraa yöllä kolmen aikaan kuivasin huomasin, että yksi veri tippa oli pesuhuoneen kaakelilla Taikan takajalkojen kohdalla. Haavoja ei koiralla ole niin eihän se sitte muuta voi olla ko juoksu - voi vauva pieni!

Pentukurssin tavoitteena on saada tehtyä fiksu pentu, mutta kuten kaikki koirakoulutukset niin ihmisiähän siellä oikeasti koulutetaan. Kurssilla käydään ohjaajan kanssa läpi erilaisia harjoituksia, ohjaaja opastaa meille oikeat tekniikat koirankoulutukseen ja sitten tunnin lopuksi saadaan muutama juttu kotiläksyksi.

Kurssikertoja on 6 kpl ja ne pidetään kerran viikossa. Meillä on siis aina viikko aikaa opetella kurssilla annettuja läksyjä. Omasta ajankäytöstähän tämä on kiinni - jos joka päivä pariin otteeseen käyttää 2 minuuttia aikaa harjoitusten tekemiseen, sillä päästään jo pitkälle!

Huomenna on uusi pentukurssi päivä, olemme tähän mennessä harjoitelleet sivulletuloa ja seuraamista. Taika oppii nopeasti, mutta on aika kärsimätön luonne eli juttujen perusteellinen opetus vaatii itseltäkin vaivannäköä ja kärsivällisyyttä. Mukavaa puuhaa tämä kouluttaminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun pistäydyit blogissani! Kommentit ovat aina mukava lisä, kiitos :)