Sivut

lauantai 20. tammikuuta 2018

Luku 115: Ensimmäiset viralliset agilitykilpailut

Tänään käytiin ekoissa virallisissa agilitykisoissa Taikan ja Doran kanssa. Ajattelin viime vuoden lopussa että nyt täytyy vain ostaa se lisenssi ja ilmoittaa ensimmäisiin mahdollisiin kisoihin, sillähän se lähtee käyntiin. Muuten se vuosi lipuu taas ohi ihan huomaamatta.

Tuumasta toimeen ja niinhän siinä kävi, että löysin itseni tänään Oulun koirakerhon järjestämistä kisoista! Olin ilmoittanut molemmat koirat hyppyradalle ja yhdelle agilityradalle.

Agilitykilpailuun on tullut paljon muutoksia tälle vuodelle, mm. kokoluokkia on aiemman kolmen sijasta viisi, rimakorkeudet on tippuneet kaikissa kokoluokissa ja estevälit saa nykyään olla jopa 10 metriä!

Taika ja Dora mitattiin virallisissa mittauksissa viime vuoden puolella molemmat mediksi. Olin toivonu että Dora menis miniksi, mutta kolmen tuomarin mittauksella sitä ei saatu alle 35cm, mikä on minin ja medin raja.

Ollaan treenattu Doran kanssa aiemmin mininä ja medikorkeuksia on alla tosi vähän. Tämä näkyi meidän tämän päivän hyppyradalla, joka meni lähinnä ihmetellessä. Muuri oli peikko, siinä tuli rimakauhu eikä suostunu menemään yli.

Agilityrata meni jo paljon paremmin ja ois saatu hyvä tulos ellei muuri olis ollut pikkuneidille ehdoton nou nou. Otettiin siitä hylky ja keskusteltiin vielä kepeillä kuinka ikävää on että radalle ilmestyy seinä kesken leikin. Sain Doran siitä vielä suorittaan radan loppuun ja hyvillä mielin mentiin maaliin.

Kaksi hylkyähän niistä tuli, mutta eipä sillä tässä kohtaa oo niin väliä kun vasta-alkajia vielä ollaan :) Tässä video Doran agilityradasta:


Taika päästeli höyryjä hyppyradalla ja allekirjoittanut yritti vaan selvitä. Ei mennyt ihan nappiin. Agilityradalla homma oli kasassa jo paremmin, mutta minun ohjaus ei ollut riittävän hyvä ja se näkyi suorituksessa. Paljon hyvää siinä Taikan menossa on ja se alkaa nyt vihdoin olemaan ns. Kisakunnossa, tarvitaan vaan kisakilometrejä alle niin eiköhän se siitä!

Kaksi hylkyä myös Taikalle, koska ohjaaja oli tyhmä :) Tässä video Taikan menosta:


Kiitokset hovikuvaajalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun pistäydyit blogissani! Kommentit ovat aina mukava lisä, kiitos :)