Sivut

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Luku 12: Lenkkeilyä ja aamuherätyksiä

Ollaan Taikan kanssa opeteltu jo hyvän tovin taluttimessa oloa. Tänään käytiin pitemmällä talutusharjoituksella (=lenkillä) entä aikaisemmin. Ei me vielä mitää mahottomia reenejä vedetä, mutta meän mittakaavassa läheisen pyörätien käveleminen päästä päähän on jo iso juttu :)

Taika osaa mennä hyvin taluttimessa ottaen huomioon, kuinka paljon häiriötekijöitä etenkin näillä uusilla reiteillä on. Kaikki tämä uuden oppiminen on varmaan Taikalle raskasta, koskapa se laittoi heti nukkumaan kun päästiin takaisin sisälle. Tosin olihan se ollu jo melkein 3 tuntia hereilläkin.

Kuten videosta saattaa huomatakin, narun kiristyessä Taika hoksaa, että piti tulla lähelle niin ei kuristuta. Vähänhän tämä on vielä tämmöstä hiljaa hyvä tulee hommaa, mutta eihän sitä voi kerralla kaikkea osata!



Taika on nyt noin 12 viikkoa vanha pikku riiviö. Sana riiviö kuvaa sitä paremmin kuin esim. hienohelma, jota meän neiti ei todellakaan ole. Nimimerkillä rakastan räpiä vedellä, kaivaa multaa, pyöriä muurahaispesässä, repiä aitaa, hyppiä aitaa vasten, (yrittää) tunkea aidan läpi, jyrsiä lattialistoja ja ovenpieliä. Neiti on niin energinen tapaus, että meillä on kyllä etenkin työviikkoina kädet täynnä työtä koiran virikkeistämiseen ja kaiken sen energian purkamiseen sallittuihin juttuihin!





Taika nukkuu yöt yleensä hyvin ja herättää harvoin ennen aamu kuutta. Tänään heräsin Taikan rapisteluihin jo puol neljältä, mutta en noussut ylös vaan yritin vielä nukkua. Pakollinen herääminen tuli kuitenkin viideltä sillä lapsella oli virtaa vaikka muille jakaa! Käytiin sitten ulkona juoksemassa rallia, riehuttiin sisällä köydenvetoa leikkien, syötiin kuuden aikaan aamuruoka, mentiin taas pihalle ja touhuttiin puol seiskaan asti, kunnes Taika päätti, että hohhoijaa, nyt väsyttää.

Noh, tehin omat aamutoimet siinä loppuun ja sitten saatoin ehkä vähän härnätä nukkuvaa lasta - onhan se epäreilua, että se saa nukkua milloin haluaa, mutta me ei saada ;) Noh, ainakin sai enimmät energiat kulutettua koiralta (ja itseltä) ennen kuin isäntäväki lähti töihin ja koira jäi (nukkumaan) yksin kotia.

Riiviö, mutta silti aina ihanin ja rakkain <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun pistäydyit blogissani! Kommentit ovat aina mukava lisä, kiitos :)