Sivut

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Luku 26: Näyttelyneitsyys meni!

Tänään oli SE päivä! Kävimme siis ihka ensimmäistä kertaa koiranäyttelyssä Taikan kanssa. Aikaisemmin olen käynyt sivusta seuraamasta vain mätsäreitä* ja silloin meillä ei vielä ollut koiraa.

Valmistauduttiin näyttelyihin vähän karkeasti - harjoiteltiin seisomista ja pöydällä oloa sekä hyvin pienesti näyttelynarussa ravaamista. Sen kyllä huomasi sillä Taikan 'ravaaminen' oli lähinnä hyppelyä, laukkaa ja ripaus jotain itsekeksittyä askellajia :D

"Jee! Mennään - Uu! Mitä tuolla on?"

"Joko saa nakkia?"

Tarkastetaan purenta

"Jihaa, enkö olluki tosi hienosti tuolla pöydällä?"

"Hei kuule.. koska me aletaan juokseen sillei oikeesti.. eli lujaa!"

"Juu, tämän mie ossaan. Seissään ja sitten saadaan nakkia."

Tuomari vaihto juoksutus järjestystä.. "Jee! Kavereita!"

"Hei ihminen JUOKSE, kaverit ehtii muuten karata!"

No joo, tää juoksu ei ole meän vahvuuksia vielä, mutta ainakin osataan seisoa tosi pitkään ja nätisti ja pöydälläkin osataan olla kiltisti! Meidän kehässä oli tosiaan 4 pentua kilpailemassa. Me sijoituttiin neljänneksi (heh), mutta ei se mitenkään huonosti menny - lukekaahan mitä tuomari  Livija Zizevske (Liettua) meistä sanoo:

"Good size and format. Medium bone. Nice well proportioned head. Excellent expression and ears. Well set neck. A bit soft topline. Good set long tail. Deep in chest. Good front. A bit narrow rear. Good angulation. Typical movement but not balanced. Excellent coat. Very promising."

Vapaa suomennos arvostelusta:

"Hyvä koko ja muoto. Keskikokoinen luusto. Hyvä sopusuhtainen pää. Erinomainen ilme ja korvat. Hyvin asettunut kaula. Hieman pehmeä ylälinja. Hyvin asettunut pitkä häntä. Syvä rinnasta. Hyvä etuosa. Hieman kapea takaa.  Hyvät kulmaukset. Tyypilliset liikkeet, mutta ei tasapainossa. Erinomainen turkki. Erittäin lupaava."

Tämän lisäksi saatiin kunniapalkinto! Se on lila ruusuke ja tarkottaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, ettei me ihan toivottomia olla ja tuomarin mielestä oltiin kunniapalkinnon arvoisia! Nyt vaan lisää näyttelytreeniä (etenkin sen juoksemisen kanssa) niin hyvä tulee :)

Kunniapalkinto.

"Mikä tää on? Voiko sen syödä?"

"Tai kenties piilottaa kuoppaan?"

Kotona voi ottaa taas rennosti :)

Voi meän pientä.. :)

* Mätsärit eli Match Show on epävirallinen koiranäyttely, jossa voi käydä koiran kanssa harjoittelemassa varsinaisia näyttelyitä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun pistäydyit blogissani! Kommentit ovat aina mukava lisä, kiitos :)