Sivut

tiistai 25. marraskuuta 2014

Luku 34: Agikoira Taika!

Meillä on Taikan kanssa nyt takana kaksi pentuagilitytuntia. Näiden kahden oppitunnin aikana olen saanut vielä enemmän varmistusta sille, että agility on se laji mistä Taika nauttii - vauhtia, ketteryyttä ja vähän aivojumppaa jos vain kaikelta vauhdiltaan malttaa!

Ensimmäinen tunti meni vähän hämmenyksessä, kun vastassa olikin uusia tuttavuuksia eli eri koirat kuin edellisessä ryhmässä. Viime tunnilla jaksettiin taas keskittyä itse tekemiseen ja jätettiin toiset koirat vähemmälle tiirailulle :)


"Meille on ilmestyny tämmösiä ihmeellisiä otuksia. Ne on kuulemma jotain joulutonttuja ja
'ne ei ole Taika sitten sinun leluja'. Ai miten niin ei ole?"

Tähän mennessä ollaan harjoiteltu hyppyesteistä menemistä (rima vielä maassa), pujottelua, siltaa, keinua, rengasta ja tietenkin putkihullunkoiran lempparia eli putkeen menemistä. Taikaa ei pelota mikään, se on vaan juoksemassa täyttä päätä joka esteelle. Pitää vissiin ite alkaa harrastaan juoksemista, jotta pysyn Taikan perässä agilitykentällä..


"Tässä yksi niistä tontuista. Tonttu.
Mitä se sana oikeastaan edes tarkoittaa?"

Vaikka vauhtia meän neidissä riittääkin, huomattavissa on jonkin asteista rauhoittumista. Muutama esimerkki:
  • Lenkkeily. Pitkään Taika innoistui lenkille lähtemisestä niin paljon, että aina vähintään ensimmäinen puoli kilometriä meni riemun kiljahdusten, hyppyjen ja pomppujen saattelemana. Naapureilla oli kuulemma hauskaa ja monet naureskelivat kuinka Taika voi olla nuin innoissaan ja hyppiä niin korkealle. Samaa mietittiin mekin. 

    Nyt lenkit sujuu vaihtelevalla menestyksellä. Enää ei ole juurikaan pomppimista ja riemun kiljahduksiakin huomattavasti vähemmän. Etenkin aamulenkit menee pääasiassa löysällä narulla  - työpäivän jälkeinen lenkki vaatiikin sitten enemmän työtä, koska Taika on täynnä virtaa ja lenkkeilyintoa.

  • Yöunet. Kuten aiemmin olen jo kertonut, Taika on varsinainen aamuvirkku, eikä kokonaiset yöunetkaan ole ollut itsestäänselvyys. Taikallahan oli tapana herättää 1-2 kertaa yön aikana ennen herätyskellon soittoa. "En saa unta. Pissattaa. Leikitäänkö? Kauanko pitää vielä nukkua?"

    Nyt Taika nukkuu pääasiassa koko yön, tosin herättää aamulla yleensä vähintään 10 minuuttia ennen herätyskellon pirinää, mutta se ei haittaa jos saan nukkua tähän herätykseen asti ilman häiriöitä!

  • Sisäsiisteys. Taika on ollut jo pitkään puoliksi sisäsiisti eli päivän aikana ei ole tullu pissoja sisälle vaikka on ollut yksin. Muutamia notkahduksia on tullut kylästelypaikoissa ja pitempien vapaiden jälkeen, kun vessatauot on ollu mahdollisia mihin aikaan vain. Lisäksi Taikalla oli tapana käydä yöpissalla eteiskäytävän matolla. Ongelma poistui, kun rajasimme nukkumatilaa.

    Nyt meillä on kaikki matot lattiassa, ollut jo jonkun aikaa. Laskin, että meillä ollaan elelty ilman pissavahinkoja jo yli kuukauden mattohoukutuksista huolimatta!


"Tontun on pakko olla hyvä juttu,
sillä kun poseeraa tontun kanssa, saa herkkuja!"

Edistystä on siis tapahtunut. En tiedä pitäisikö olla näin yllättynyt aiheesta, sillä onhan Taika jo reilu 8 kuukautta ja ekat juoksutkin jo takana käsin. Iso tyttö jo <3


"Oikeastaan nää tontut on muutenki aika veikeitä. Eikö totta?"

Ps. Taika on ilmoitettu tammikuulle koiranäyttelyyn - sitäkin varten pitäisi treena, jotta ei mennä agilityvauhtia myös siellä missä pitäisi nätisti vaan liihottaa kehässä muiden kanssa.. mitenhän me siinä onnistutaan.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun pistäydyit blogissani! Kommentit ovat aina mukava lisä, kiitos :)