Sivut

lauantai 22. elokuuta 2015

Luku 60: Sheltti erkkari tunnelmia

Tänään oli siis shetlanninlammaskoiran sivuerikoisnäyttely Oulun Nallikarissa. Tätä näyttelyä odotin ja jännitin ehkä eniten tähän astisista kehään menoista. Jännitti, koska tiesin, että Taika on parempi esiintyjä ja paremmassa näyttelykunnossa kuin aiemmilla kerroilla.


"Miten nämä kaikki kaverit
on tänne osanu tulla?"

"Tylsää, kauanko pitää vielä odottaa?"

Orava-asento.. :D

Se mikä etukäteen jännitti, ei niinkään ollut tuomarin arvio vaan se, että osaako Taika mennä yhtä hyvin oikeassa näyttelytilanteessa entä nätö reeneissä. Ja osasihan se! Olen niin ylpeä pikku kengurunpoikasesta, joka meni niiin hienosti! <3

Tässä odotetaan, että tuomari kiertää katsomassa kaikki kehän sheltit..

Sitten lähdetään ravaamaan..

Ja katsokaa - meillä on ihan oikea askellaji!

Taikan esiintyminen oli tänään parasta ikinä meidän lyhyessä näyttelyhistorissa, mutta tuomarin arvosana puolestaan oli huonoin tähän astisista :D Vähän olin pettynyt, kun tuomari ei ihastunut minun rinsessaan, mutta osasin aavistaa että näin voi käydä, kun kyseessä on britti tuomari.




Shelteissähän on siis kahta linjaa - sirompaa enkkulinjaa ja jykevämpää jenkkilinjaa. Taika kuuluu enemmän tuohon jälkimmäiseen kastiin. Tämän päivän tuomari tykkäsi enemmän sirorakenteisimmista sheltiestä, eikä siinä mitään. Tuomari oli muutenkin todella tiukka ja vähäsanainen, eikä me huonoille "hävitty", kauniita koiria kaikki jos minulta kysytään. :)



Tässä tuomarin, Ian Isdalen (Iso-Britannia), lyhyt sanainen arvio Taikasta:

"1 year 5 months. Nice head. Good eye. Prefer more under jaw. Good size. Level topline. Good bend of stiffle. Prefer deeper chest. Tail slighty rise when moving."

Vapaa suomennos:

"1 vuosi ja 5 kuukautta. Hyvä pää. Hyvät silmät. (Tuomari) Suosii isompaa alaleukaa. Hyvän kokoinen. Suora selkälinja. Hyvät kulmaukset. (Tuomari) Suosii syvempää rintakehää. Häntä hieman nousee liikkeessä."

Arvosanahan ei silti ollut huono vaan H eli hyvä. Voin siis olla täysin tyytyväinen tähän näyttelypäivään :)

Palkinnoksi saatiin kokemusta ja tämä uusi lelu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun pistäydyit blogissani! Kommentit ovat aina mukava lisä, kiitos :)