Sivut

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Luku 53: Näyttelyssä karvattoman koiran kanssa

Tänään käytiin Taikan kanssa pitkästä aikaa näyttelyssä. Ilmoitin Taikan mukaan joskus huhtikuun puolivälissä ja nyt kesäkuun alussa koirassa ei ole pohjavillaa jäljellä muuta kuin juuri hivenen takamuksessa ja sieltäkin se kauniisti tuppoina irtoilee - ei siis oltu ihan parhaassa edustuskunnossa tänään :D


Mulla oli ajatuksena, että ilmoitan Taikan Oulun kansainväliseen koiranäyttelyyn, joka pidetään heinäkuussa, mutta taitaa jäädä välistä. Pitää käydä hakemassa kokemusta mätsäreistä/nätöistä ja mennä näyttelyyn sitten kun meillä on hieno turkki mitä esitellä :)

Ei paljoa tupeeraaminen auttanut, ne loputki karvat vaan lähti irti!

Palatakseni tämän päiväiseen näyttelyyn: Taika oli luonnollisesti aluksi superhyper innoissaan ja kaikki koirat ja ihmiset ois ollu kiva jututtaa. Kasvattaja kävi trimmaamassa Taikan ennen kehään menoa ja kävelytti Taikaa näyttelynarussa katsoakseen miten toimii. Toimiihan se, mutta ihan niinkö formula jolla on kengurun jalat ;)

Kehässä. Tuomari kävi jututtaan koiraa ja Taika totesi, että
tylsä tyyppi ko ei ollutkaan kädessä herkkua ;)

Oltiin näyttelypaikalla puoli yhdeksän aikaan ja kehään päästiin joskus yhdentoista aikaan. Meillä oli siis hyvästi aikaa reenata Taikan kanssa ennen kehään menoa ja sainkin sen rauhoittumaan ja kulkemaan nätisti. Sitten meidän viereen istui joku tyär shelttipennun kanssa ja Taika koki heti sielunkumppanuutta - siinä sai siis tehdä vähän töitä, ettei Taika taas innostu ja mee ihan höpöksi koko homma.

1. kehäkierroksella Taika meni yllättävän nätisti

Kisattiin juniori luokassa ja olimme Taikan kanssa ensimmäinen koira kehässä. Taika meni suht nätisti ensimmäiset kierrokset, vaikkakin meni paremmin kehän ulkopuolella harjoiteltaessa. Pöydällä Taika osaa olla tosi nätisti ja antaa hyvin tuomarin kopeloida :)

Ekaa kertaa meidät mitattiin näyttelyssä.
Taika on tämän mittauksen  
mukaan 37 cm korkea eli juuri hyvän kokoinen.

Taika poseeraa ja tuomari arvioi rakennetta ja olemusta.

"Erinomaiset lihakset"

Yksilö esiintyminen (eli se nätti ravi) ei mennyt hyvin, mutta arvostelu oli hyvä ja saimmekin arvosanaksi erittäin hyvä (EH). Mie olin tyytyväinen ja aattelin, että tämä oli tässä, mutta päästiinkin vielä uudestaan kehään pyörähtään. Tulos ei siitä muuttunut ja numereellinen sijoitus ois voinu tulla jos Taika ei olis näyttänyt tältä:


Minkäs sille voi, kun suonissa virtaa formulaverta ;) Tässä vielä lopuksi tuomari Jouko Leiviskän arvostelu:

"Vielä hyvin kesken kehityksen oleva, ilmavalta vaikuttava. Hyvä kaula ja selkälinja. Vielä kevyehkö runko. Kookkaat korvat, joissa hyvä taitos. Hieman kapea kallo, kauniit ilmeekkäät silmät. Hyvä kuono osa. Hyvä leveä reisi. Erinomaiset lihakset. Korkeahkot kintereet. Tänään täysin ilman pohjavillaa. Liikkuu hyvällä askeleella. Esiintyy reippaasti. Esitetään erinomaisesti."

Ei siis voi olla muuta kuin tyytyväinen tähän karvattomaan formula kakaraan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun pistäydyit blogissani! Kommentit ovat aina mukava lisä, kiitos :)