Sivut

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Luku 86: Nätöjä ja tokoilua

Viikonloppuna käytiin treenaileen pienen koiraporukan kanssa näyttelyjuttuja ja tokoa. Nätöistähän meillä on molempien koirien kanssa kokemusta, mutta toko eli tottelevaisuuskoulutus on meille lajina uusi.

Terve kaveriiit!

Tehtiin muutamia tokon perusliikkeitä, kuten oikeaoppinen vierelle tulo, seuraaminen ja paikallaanolo maaten. Vierelle tuloa ollaan Taikan kanssa harjoiteltu viimeksi pentukoulussa, seuraamista ja paikallaoloa ollaan myös tehty, mutta paikallaoloa vaan istuen.

"Viereen"

Olen aiemmin ajatellut, etten Taikan kanssa taida tokoa edes kokeilla, kun se on ollu aina niin mahoton häslä ja innostuu helposti liikaa kaikesta mahdollisesta. Nyt tilanne oli kuitenkin toinen ja Taika ihan innoissaan teki mukana kaikkea eikä välittäny vaikka ympärillä oli muita koirakkoja tekemässä yhtäaikaa harjoituksia. Se näytti aidosti nauttivan tästä yhdessä puuhaamisesta :)

Minusta on ihanaa, kun
voidaan yhdessä touhuta!

Olenhan mie sen tienny, että Taika on viimisen puolen vuoden aikana rauhottunu huomattavasti - arjessa sen huomaa, agilityssä ei niinkään. Sille on tullut ikää lisää ja varmasti Doran tulo on tehny siitä ns. aikusemman. Silti meidän hyvä suoriutuminen vähän yllätti.

No nyt vähän enemmän luottoa kehiin ;)

Nyt kun asiaa mietin niin toko vois oikeastaan olla juuri se oikea laji Taikalle, kun se ei ole niin kiihdyttävä. Tokosta vois olla apua myös agilityn puolella. Jos toko rauhoittaa, niitä tokon rauhoittumiskeinoja voisi kokeilla agilityssäkin kun vire menee hypertasolle. Toko ei siis olekaan täysin haudattu idea ;)

Lisää tätä? Sopii!

Mulla oli treeneissä molemmat koirat mukana eli vaihtelin välillä koiraa. Dorakin on tosi oppivainen, osasi touhuta siinä missä muutkin vaikkakin paikallaanoloa se ei vielä hallitse :) Tällä kertaa tuli tehtyä harjotuksia enemmän Taikan kanssa ja Dora joutui totutteleen häkissä oloon. Sai se sinne veljensä Boogien kaveriksi niin ei ollut niin tylsää.. :)

Ihan oikein, että pikkusiskokin joutuu
joskus odottamaan omaa vuorooan!

Nätöt sitten meni vähän niin ja näin. Siellä varmistui, että Taikalla on joku paikka jumissa, kun ravissa peitsaa ja nostaa häntää. Mistä jumi johtuu, voi vain arvailla. Voi johtua agilitystä, siitä että ei oo "ikinä paikallaan", viime viikon liukkaista keleistä tai sitten jumi on vaan kaiken tuon summa. Niin tai näin, Taika pääsee ensi maanantaina hierojalle ja meillä on nyt ainakin parin viikon agilitytauko, jotta koira ehtii vetreytyä :)

Olen kotona huomannut istumisen
varsin palkitsevaksi toiminnoksi!

Dora puolestaan tarjosi nätöissä seisomisen sijaan vaan istumista. Ei olla istumista mitenkään erikseen harjoteltu, paitsi siinä tokoillessa ennen nätöä vierelle tulon yhteydessä. Varmaan me tässä arjessa ollaan sitä istumista kuitenkin huomaamatta vahvistettu sillä sitä se koko ajan tarjosi seisomisen sijasta.

Lunta tulvillaaan, on raikas talvi säääää!

Oma vika, peiliin saan taas katsoa. En oo reenaillu sen kanssa kuukauteen näyttelyjuttuja vaan tuudittautunut ajatukseen että ihanaa, kun se jo osaa. No ei se tieten osaa jos ei muista ylläpitää taitoa, pöh! Nyt ollaan sitten joka päivä otettu seisomisharjoituksia näyttelynarun kanssa ja homma alkaa taas luonnistuun, onneksi!

"Seiso"

Kyllä tämä harrastaminen taas tästä alkaa sujumaan.. molempien kanssa! :)

Voi ihmiset, älkää ottako
asioita aina niin raskaasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun pistäydyit blogissani! Kommentit ovat aina mukava lisä, kiitos :)