Sivut

maanantai 22. helmikuuta 2016

Luku 87: Hierontaa

Tänään käytiin Taikan kanssa koirahieronnassa. Ongelmaksi olin ajanvarauksen yhteydessä kertonut, että Taika peitsaa ravissa ja oikea takajalka on jäykkä (jättää kropan alle, ei venytä normaalisti taakse). Se ei onnu, mutta jotenkin säästelee sitä jalkaa.

Oikeassa olin ja ihan syystä olin apua lähtenyt hakemaan. Taika varaa painoaan toispuoleisesti eli paino on vasemman takajalan ja oikean etujalan päällä enemmän niin istuessa, seistessä kuin todennäköisesti myös liikkeessä (peitsaus).

Sillä on oikean takajalan etureiden ulkoreuna kireänä ja polvi napsuu kun tekee koukistusliikettä. Kireys aiheuttaa kipua ja kun varoo yhtä raajaa, muut raajat kuormittuu ja tulee lisää jumeja.

Taikahan on terveystutkittu noin kahdeksan kuukautta sitten ja polvet on todettu täysin terveeksi. En siksi usko, että polvessa mitään ns. rakenteellista vikaa on. Toki lääkärikäynnillä senkin vielä udestaan varmistaisi.

Todennäköisesti kyse on siis vain lihasten jäykkyydestä ja ne pystytään hoitamaan hieronnalla ja/tai fysikaalisella hoidolla. Taika saikin tänään jo akupunktiota kireimpiin kohtiin.

Nyt vaan uutta hieronta-aikaa varaamaan ja laittamaan agilityn valmennuspaikkoja lisää myyntiin. Meidän agitauko jatkuu niin pitkään, että koira on varmasti kunnossa.  :)


Ps. Olen kyllä ihan super tyytyväinen saamaani palveluun. Paitsi, että meitä kohdeltiin hyvin ja hienotunteisesti ns. vaikean asian äärellä, saatiin samalla paljon tietoa koiran fysiikkaan liittyen, siihen miten koira tuntee ja näyttää kivun, miten voidaan koiraa kotona venytellä jne. Lämpimästi suosittelen Vakkurin Kaisaa muillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun pistäydyit blogissani! Kommentit ovat aina mukava lisä, kiitos :)