Sivut

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Luku 64: Taika loisti Muuramen näyttelyssä

Taika lähti viikonlopuksi reissuun kasvattajan kanssa suuntana Muuramen koiranäyttely. Mulla ei ollu oikeastaan mitään kummempia odotuksia näyttelysaavutuksista, enemmän mietin että mitenhän se maman mussu pärjää 'yksin' :D

Taika on niin vähän ollut reissussa ilman meitä, yleensä kulkee aina matkassa. Silloin kun ei voida matkaan ottaa, se on ollut hoidossa sille tutussa paikkaa tai meän luottovahti on ollut hoitamassa Taikaa meillä kotona.

Näistä tilanteista Taika ei ole yleensä ollut moksiskaan. Toki kun tullaan takaisin, se hiihtää entistä tiiviimmin perässä seuraavan päivän. Kasvattajan luona Taikaa ahistaa, kun koiria on niin paljon. Vaikka Taika on siitä laumasta 9 viikkoisena lähtenyt, se on tottunut tähän meän pieneen laumaan ja ei oikein tiedä miten isossa laumassa kuuluisi olla. Hyvää ykinoloharjoitusta sille ja kuulemma myös mulle :')

Mutta nyt siihen näyttelyyn - en voinut uskoa korviani, kun kasvattaja soitti ja kertoi miten hyvin heillä on mennyt. Oon ollu tosi reipas enkä ole itkeä tihrustanu koiravauvani perään (heh), mutta nyt kyllä meinas tulla tippa linssiin. Taika palaa näyttelystä tuloksella Nuo Eri 1 Sa PN4 Varasert!!!!!!!!

Taika kasvattajan kanssa näyttelypaikalla :)

Nyt sitten yritän suomentaa itselleni ja muille näyttelyjutuista tietämättömille mitä tämä tarkoittaa:

  1. Taika kisasi Nuorten luokassa (Nuo), tuomari antoi hälle arvosanaksi erinomainen (Eri), sijoitus nuorten narttujen kehässä oli ykkönen. Lisäksi tuomari oli sitä mieltä, että Taika on sertifikaatin arvoinen (Sa).
  2. Sa:n saaminen ja omassa luokassa neljän parhaan koiran joukkoon sijoittuminen oikeuttaa koiran osallistumisen paras narttu kisaan. Paras narttu kehässä Taika sijoittui neljänneksi (PN4) ja sai varasertin.
  3. Näyttelyissä kerätään Sertejä ja kun niitä on kolme (viimeisin saatuna yli 2 vuoden iässä), koirasta tulee Suomen muotovalio. Tuomari siis antaa sertifikaatin (SERT) parhaalle siihen oikeutetulle koiralle, joka ei vielä ole Suomen muotovalio.
  4. Varasertifikaatin (VARASERT) voi saada näyttelyssä toiseksi paras koira, joka ei myöskään ole vielä Suomen muotovalio. Tänään sertin saanut PN 1 oli avoimen luokan narttu, PN2 ja PN3 oli jo Suomen muotovalioita eli ne ei voinu enää saaha Sertejä tai Varasertejä.
Taika oli siis näyttelypäivän neljänneksi paras narttu ja toiseksi paras "ei Suomen muotovalio". Aivan käsittämätöntä, että minun karvaton tyllerö on nuin hienosti pärjänny.  Pakahdun onnesta!

Kasvattaja lähetti terkkuja näyttelystä :D

Taika oli osallistunut myös kasvattajaluokkaan, jossa arvostellaan saman kasvattajan koiria ryhmänä. Tasalaatuisin ja tuomarin mielestä paras kasvattaja ryhmä oli ollut tänään tämä meidän tiimi - onnittelut huippu kasvattajalle ja kiitos Taikan esittämisestä :)

 Nyt vaan oottelen karvapallo saapuvaksi kotiin, ei oo koti samanlainen ilman koiraa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun pistäydyit blogissani! Kommentit ovat aina mukava lisä, kiitos :)