Sivut

lauantai 28. marraskuuta 2015

Luku 78: Taika epävirallisiin agilitykilpailuihin

Iik! Ilmosin Taikan meidän ensimmäisiin epiksiin eli epävirallisiin agilitykilpailuihin. Jännittää jo pelkkä ajatus. Taikan kanssa kun tää agility menee yleensä joko tosi hyvin tai tosi huonosti. Nyt olisi sitten osattava jotain uudessa paikassa, erilaisessa (kisa)ympäristössä ja ilman kouluttajan neuvoja. Saapa nähdä miten meille käy!

Lapin reissun kuvia riitti vielä tähänkin postaukseen :)

Epikset on kyllä hyvä tapa päästä testaileen taitojaan. Pitää vaan uskaltautua mukaan. Aikomus on kisata Taikan kanssa pariin otteeseen mölliluokassa ja pari kertaa koetetaan ykkösluokan kisarataa. Möllirata on helpompi ja lyhyempi, kisarata puolestaan vaikeampi ja pidempi (tai näin olen asian ymmärtänyt).


Meillä on seuraavat pari viikkoa agilityä kaksi kertaa viikossa. Ensi viikolla kolmesti, sillä epikset on lauantaina. Nyt ollaan harjoiteltu keppejä, puomia ja muutaman esteyhdistelmän kanssa erilaisia tapoja ohjata koiraa ja kiinitetty huomiota virheisiin. Ratoja ollaan tehty nyt vähemmän, mutta on meillä niitäkin harjoituksia.


Taikalla on ollut ongelmia pujottelussa. Ei millään malttaisi pujotella kaikkia kahtatoista keppiä. Osaa kyllä, mutta sen mielestä pujottelu on tylsää ja hidasta. Aikamoista vääntöä taas ollut, että saan sen menemään niin kuin haluan.


Toinen epävarmuustekijä on korkeammat hypyt.  Ollaan nostettu rimaa ja viime kerralla neitillä tuli rimakauhu, jonka vuoksi Taika sujahteli hyppyjen ali ja kiersi vaan estettä. Otettiin este sitten yksittäisenä hyppynä ja jatkettiin matkaa. Seuraavien esteiden kanssa ei ollut ongelmaa, vaikka oli sama korkeus kuin tässä mörkö esteessä.


Sitten sitä vissiin nolotti, että tulipa jännitettyä typerää asiaa ja oli ihan nolona loppu tunnin. Ei enää irronnu niin hyvin ja ei muka uskaltanu A-esteellekään ilman, että kävin ihan vierestä näyttämässä. Piti vaan kehua toista aina ko jotain tehtiin, ettei oo ihan möksmöks. Meän draama kuningatar osaa siis osoittaa mieltään myös hiljaisesti!


Kuulostaa lupaavalta epiksiä ajatellen, eikö? ;)

Ps. Lisäsin blogiin omat sivut kummallekin koiralle. Linkit esittelyihin sivun vasemmassa yläreunasta blogin kuvabannerin alla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun pistäydyit blogissani! Kommentit ovat aina mukava lisä, kiitos :)